3 dages holdbarhed
Fyldt kalkunmignon med savoykål, gulerødder og perlespelt
3.77 (87)
Under 35 min
7 Ingredienser
En anden måde at spise det magre og lækre kalkunkød på. Mignonen fyldes med hvidløgsost og steges sammen med grøntsager i ovnen serveres med perlespelt og friskhed fra citron.
En anden måde at spise det magre og lækre kalkunkød på. Mignonen fyldes med hvidløgsost og steges sammen med grøntsager i ovnen serveres med perlespelt og friskhed fra citron.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten·
- Mælk·
- Selleri·
- Spelt hvede
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Salt
- Peber
- Olie
Kalkunmignon med lomme
300 g
Friskost med hvidløg
65 g
Perlespelt
175 g
Hønsebouillon
½ terning
Savoykål
½ stk
Gulerod
200 g
Citron
½ stk
Næringsindhold (per portion)
- Energi: 630 kcal
- Fedt: 16 g
- Kulhydrater: 71 g
- Protein: 50 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Fyld 2 spsk hvidløgsost i lommen på kalkunen og pres den sammen.
Krydr med salt og peber og brun den i lidt olie på en pande ved høj varme på begge sider, ca. 1 minut pr side, så den får god farve. Gem panden.
Læg den i et stort ovnfast fad (der skal være plads til grøntsagerne senere) og sæt det i ovnen ca. 25 minutter.
Bring 170 g perlespelt og 4½ dl vand tilsat ½ tsk salt i kog under låg. Kog ca. 15 minutter, sluk og lad stå på eftervarmen til resten af retten er klar. Hæld evt overskydende vand fra.
Kog vand til bouillon. Opløs ½ terning i 2 dl kogende vand.
Skyl og snit kålen i grove strimler. Skræl gulerødder og skær dem i ½ cm tykke skiver på skrå.
Steg gulerødderne på panden fra kødet ca. 2 minutter. Tilsæt kålen og steg yderligere 1 minut.
Riv skallen af ½ citron og pres saft af ½ citron over grøntsagerne. Tilsæt bouillon og 1 spsk hvidløgsost, smag til med ca. ½ tsk salt og ca. ¼ tsk peber. Fordel grøntsagsblandingen rundt om kalkunen og steg med i ovnen de sidste 10 minutter.
Tag fadet ud af ovnen og skær kalkunen i tynde skiver og læg tilbage i fadet ovenpå grøntsagerne, server med perlespelt.
Håber maden smager!