Mad til 2 dage
5 dages holdbarhed
MAD TIL 2 DAGE - Meatball Mediterranean
4.33 (87)
Under 50 min
11 Ingredienser
Du får alle ingredienser til at lave en dobbelt portion af små krydrede kødboller inspireret af middelhavsområdet, de ovnsteges i tomat-ajvar sauce (ajvar er peberfrugtsauce) og serveres med pasta og frisk rucola. Du laver hele retten dag 1 og resterne skal blot varmes dag 2. Det er ekstra nemt og billigere.
Du får alle ingredienser til at lave en dobbelt portion af små krydrede kødboller inspireret af middelhavsområdet, de ovnsteges i tomat-ajvar sauce (ajvar er peberfrugtsauce) og serveres med pasta og frisk rucola. Du laver hele retten dag 1 og resterne skal blot varmes dag 2. Det er ekstra nemt og billigere.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Æg·
- Gluten·
- Mælk·
- Hvede
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Salt
- Peber
Hvidløg
2 fed
Hakket oksekød
600 g
Urte kryddermix
2 pose
Rasp
2 pose
Pasteuriseret æg
1 bæger
Ajvar
3 pakke
Hakkede tomater
1 dåse
Frisk mozzarella
2 stk
Pasta
400 g
Rucola salat
100 g
Basilikum, frisk
½ pakke
Næringsindhold (per portion)
- Energi: 1012 kcal
- Fedt: 43 g
- Kulhydrater: 97 g
- Protein: 60 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tænd ovnen og varm op til 220°C (Varmluft).
Pil og pres hvidløg og ælt sammen med kødet, krydderi, rasp, og æg. Krydr med salt og peber. TIP: Ælt i røremaskine eller med hænderne, vask dem grundigt eller brug engangshandsker. Lav 8-10 kødboller pr. person med en spiseske dyppet i koldt vand og form dem med hånden. Fordel kødbollerne i to smurte ovnfaste fade.
Fordel ajvar og hakkede tomater over kødbollerne, spæd evt. til med en smule vand, hvis du synes sovsen er for tyk. Krydr med salt og peber. Skær mozzarella i skiver og fordel på saucen. Bag i ovnen ca. 30 min. til kødbollerne er gennemstegte.
Sæt imens rigeligt vand med lidt salt over i en gryde og kog halvdelen af pastaen 9-10 min.
Skyl rucola og basilikum. Nip basilikum over det ene fad og servér med pasta og halvdelen af rucolaen. Sæt det andet fad på køl til dag 2, når det er kølet af.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Tilsæt 1 dl vand til sovsen, sæt fadet i ovnen og varm det godt igennem ca. 20 min. Kog pasta som i step 4. Servér kødboller med friskkogt pasta og rucola og evt. basilikum.
Håber maden smager!