4 dages holdbarhed
Texmex fajitas
3.69 (80)
Under 20 min
8 Ingredienser
Fajita'en blev opfundet i 1950'erne i Texas af Mexikanske cowboys. Strimlet kød – her kalkun - steges med peberfugt og løg i en spicy sauce og spises som fyld i en tortilla med salat og creme frisk. Klimabelastning 0,9 kg CO2e.
Fajita'en blev opfundet i 1950'erne i Texas af Mexikanske cowboys. Strimlet kød – her kalkun - steges med peberfugt og løg i en spicy sauce og spises som fyld i en tortilla med salat og creme frisk. Klimabelastning 0,9 kg CO2e.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten·
- Mælk·
- Selleri·
- Hvede
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Olie
- Peber
- Salt
Rød peber
1 stk
Rødløg
½ stk
Kalkunstrimler
200 g
Mexico mix-krydderi
1 spsk
Hakkede tomater
200 g
Fuldkornstortilla
4 stk
Salat
½ stk
Creme fraiche
1 dl
Næringsindhold (per portion)
- Energi:
- 628 kcal
- Fedt:
- 18 g
- Kulhydrater:
- 79 g
- Protein:
- 37 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
De kan også lunes senere i microovn se pkt. 4.
Pil løget, halvér det på langs, og skær det halve i tynde skiver.
Varm olie i en sautérpande eller wok, og tilsæt kød, grøntsager og 1 spsk mexico-krydderi på én gang. Sautér det hele i ca. 4 min., og tilsæt 200 g hakkede tomater. Smag til med salt og peber, og bring retten i kog. Lad den simre under låg i ca. 8 min.
I mellemtiden pakkes 4 tortillas ind i alufolie og varmes i ca. 8 min. i ovnen, eller varm dem i microovnen 20 sek. pr. stk. lige inden servering. Skyl salaten, og skær den i strimler.
Fordel salat, kødblanding og creme fraiche på tortillaerne. Rul hver tortilla sammen om kødblandingen, og servér, eller lad hver især selv rulle deres fajitas.
Håber maden smager!