Sankt Hans
Laktosefri
5 dages holdbarhed
Hotdog med karry-ketchup
sur spidskål med æble og stegte kartoffelbådeNy opskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Hotdogen stammer fra Tyskland, hvor pølser som Frankfurter og Wienerpølser var populære. Tyske immigranter bragte dem til USA i 1800-tallet, hvor de blev serveret i brød for nemmere spisning.
Hotdogen stammer fra Tyskland, hvor pølser som Frankfurter og Wienerpølser var populære. Tyske immigranter bragte dem til USA i 1800-tallet, hvor de blev serveret i brød for nemmere spisning.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Svovldioxid·
- Hvede
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Salt
- Sukker
- Vand
Æble
1 stk
Spidskål
½ stk
Æbleeddike
1 spsk
Vand
½ dl
Tomatpuré
1 pose
Æbleeddike
1 spsk
Karry
½ pose
Sukker
1 spsk
Vand
½ spsk
Grov grillpølse
4 stk
Hotdogbrød
4 stk
Kartofler, medium
400 g
Næringsindhold (per portion)
- Energi:
- 1153 kcal
- Fedt:
- 53 g
- Kulhydrater:
- 125 g
- Protein:
- 44 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tænd grillen, hvis du ønsker at tilberede retten på grill. Ellers tænd ovnen og varm op til 225°C (Varmluft).
Skyl kartoflerne og skær dem i tynde både. Vend med lidt olie og krydr med salt og peber. Grill: Kom dem i en aluform med bagepapir og bag dem ved indirekte varme under låg i 20-25 min. til de er møre. Ovn: Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag 20-25 min.
Skær æble i små tern og snit spidskål fint. Kom det i en lille gryde sammen med eddike (resten skal bruges senere), vand og lidt salt. Kog det hele under låg i 4-5 min. Sluk og lad det trække.
Kom tomatpuré i en skål og bland godt med æbleeddike, karry, sukker og vand.
Prik pølserne med en lille kniv, så de ikke sprækker. Grill: Steg dem på direkte varme 6-7 min. Du kan med fordel lukke låget på grillen, så går det lidt hurtigere. Pande: Varm en tør (grill)pande op til middelvarme og steg lige som på grill til de får god farve.
Varm brødene et par min på grillen eller i ovnen. Kom pølse i brødene og top med karry-ketchup og spidskål. Spis med ovnbagte kartofler til.
Håber maden smager!