Tips til den mest velsmagende påske

Tips til den mest velsmagende påske

Påsken er lige om hjørnet, og med den følger en række hyggelige traditioner, der alle involverer noget spiseligt! Her kommer en guide til den mest velsmagende påske.

Frit valg mellem 60 retter

Hyggelige påsketraditioner

Påskefrokoster, lammesteg, farvede æg, gækkebreve og chokoladepåskeæg. Påsken er – ud over at være en stor kristen højtid – også en tid, hvor vi samles til påskehygge med familie og venner. Vi guider dig her til de sjoveste og mest populære påsketraditioner, der alle involverer noget spiseligt.

Farv æg med mad fra køkkenet

I gamle dage blev æg givet som aflønning til tyendet eller som almisser til de trængende. I dag bruges farvede æg som en dekorativ måde at pynte op til påske. Det er overraskende nemt at farve æg med madrester eller ingredienser, som de fleste allerede har i køkkenet, og så er det både hyggeligt og sjovt at se de forskellige madvarers effekt. Læs her, hvordan du gør.

Det skal du bruge:

  • 10-15 æg – vi har brugt hvide æg, fordi de nemt tager imod farve, men du kan også bruge brune æg.
  • Eddike
  • Bær: Fx. blåbær, brombær, solbær – gerne frosne (der er tøet op)
  • Kål og rodfrugter: Fx rødkål, rødbede
  • Løg: Fx. rødløg inkl. skal eller skallen fra gule løg
  • Krydderier: Fx gurkemeje eller paprika
  • Væske: Fx rødbedesaft eller kaffe

Du kan bruge stort set alle de frugter og grøntsager, som du er bange for at få på tøjet – dvs. dem, der giver farvede fingre, når du arbejder med dem.

Sådan gør du:

  1. Pust æggene - dvs. pust hviden og blommen ud af ægget og brug evt. indholdet til en omelet eller en tærte – eller kog dem i ca. 10 min.
  2. Snit eller riv grøntsagerne fint og kog dem derefter i 2 dl vand i 1-2 minutter. Lad det trække i 30 min.
  3. Sigt grøntsagsmassen fra, og tilsæt 1 tsk eddike til lagen. Læg derefter ægget i og lad det trække, til ægget har den ønskede farve.
  4. Vælger du at bruge bær, kan de gnides direkte på æggene eller koges let op, som beskrevet ovenfor.
  5. Æggene får forskellig nuance, afhængig af om du skyller det under vand eller tørrer det forsigtigt af.
Malede æg

Gæk, gæk, gækkebrev

Mit navn, det står med prikker, pas på det ikke stikker …….

Gækkebreve er en hyggelig tradition for især børn, hvor man sender en lille – mere eller mindre gennemskuelig – gåde til modtageren, der skal gætte, hvem afsenderen er. Hvis modtageren ikke gætter afsenderen, må han/hun hoste op med et chokoladepåskeæg. De fleste børn elsker at gække – måske i glad forventning om at modtage et påskeæg - men det er under alle omstændigheder en kreativ påsketradition, der har fået sit navn efter de vintergækker, der oprindeligt blev sendt med brevet. Så fat saks, papir og blyant og se, om I kan lave gæk med nogen.

Gækkebrev

Påskeharen og chokoladeæggene

Ingen påske uden søde sager, og her kommer Påskeharen ind i billedet. Når påsken står for døren, kommer Påskeharen forbi og lægger æg i haven, som børnene skal finde påskemorgen. Traditionen med Påskeharen stammer oprindeligt fra Tyskland og en tid, hvor både harer og æg symboliserede frugtbarhed. Man kan naturligvis undre sig over, at et pattedyr som haren lægger æg, men den slags detaljer betyder ikke noget, når først æggejagten er i gang. Og slet ikke, hvis æggene bliver ombyttet til chokoladeæg efter endt jagt.

Lammekød til påskefrokost

Er du en af dem, der forbinder lam med at være noget, man spiser i påsken, så er du helt sikkert ikke alene. Påsken er fyldt med traditioner, og i nogle familier betyder det også, at der skal noget lammekød på spisebordet. Mangler du inspiration til lækre retter med lam? Mangler du inspiration til velsmagende retter med lam? Her får du vores bedste bud på skønne retter med lam.

Hos RetNemt ønsker vi at give dig de bedste forudsætninger for at lave nem og velsmagende aftensmad. Hver uge har vi 60 forskellige retter på menuen, så du og familien kan prøve en masse forskelligt og få gode smagsoplevelser i en travl hverdag.

Prøv en måltidskasse nu