Sådan laver du den perfekte pizzadej
Findes der noget bedre end duften, for ikke at sige smagen af en friskbagt pizza? Vi kan ikke faktisk ikke komme på noget. De bedste pizzaer laver man selv, og nøglen til en ordentlig god pizza ligger i dejen. Bare få ingredienser, lidt tålmodighed og lidt håndkraft, og viola, så har du en pizza, der vil imponere enhver italiener. Prøv denne simple opskrift, og bliv mester i pizzabagning på ingen tid.
Er du mest til svampepizza, flammkuchen eller calzone? Uanset hvad der måtte friste dig mest, kan du finde masser af inspiration til lækre pizzaopskrifter i vores store opskriftsunivers.
Nem opskrift på pizzadej
Ingredienser:
- 500 g hvedemel
- 3 dl lunkent vand
- 25 g gær
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. sukker
- 1 tsk. salt
Fremgangsmåde:
- Opløs gær og sukker i det lunkne vand. Lad blandingen stå i 5-10 minutter, indtil den begynder at skumme. Nu ved du, at gæren er aktiv og klar til brug.
- Hæld mel i en stor skål, og lav en fordybning i midten. Hæld gærblandingen, olivenolie og salt i fordybningen, og ælt dejen godt sammen. Dejen skal nå at blive smidig og slippe skålen.
- Dæk dejen med plastfolie eller et viskestykke, og lad den hæve et lunt sted. Dejen skal hæve til cirka dobbelt størrelse.
- Når dejen er hævet færdig, slå da luften ud af den, og del den i to. Form dejklumperne til to kugler, og lad dem hæve under et viskestykke i cirka 30 minutter.
- Når du skal forme pizzaerne, så lad kagerullen ligge i skuffen! Tryk hver kugle ud til runde pizzaer på en meldrysset overflade. Start fra midten og arbejd dig udad.
- Læg en pizzasten eller bagestål i ovnen, og varm op til 250 grader.
- Top din pizza med dine yndlingsingredienser, og bag den i 8-10 minutter, eller indtil skorpen er gylden og osten er smeltet og begyndt at boble.
- Lad pizzaen hvile et par minutter, før den serveres.
Vi håber, du er blevet inspireret til at lave din egen pizzadej derhjemme. Så må næste skridt være at udforske nye de mange topping-muligheder. I vores opskriftunivers finder du et væld af lækre opskrifter, så du kan tage dine pizzaer til det næste niveau.