Opskrifter med kalkun

Er det længe siden aftensmaden har stået på kalkun, så findes der mange gode grunde til, hvorfor du bør overveje at servere det for familien i aften. Kalkun minder på mange måder om kylling, men af en eller anden årsag har mange tendens til bare at vælge kylling. Både farven på kødet, konsistensen og smagen er meget ens, men måske kender du mest kalkun for at være det, der bliver serveret på middagsbordet til Thanksgiving i USA? I Danmark er det ikke nær så almindelig at smide en hel kalkun i ovnen og servere den på den måde, men kalkun er en lidt overset type fjerkræ, og derfor synes vi selvfølgelig, at du skal give det en chance.

PRØV ET LÆKKERT KALKUNBRYST

Kalkun er saftigt, sundt og fuld af smag, og der findes et væld af måder at tilberede det på. Du kan servere det i en lækker salat, som fars i frikadeller, stegt på panden eller grillen, eller på en helt fjerde måde.

Kalkunbryst til aftensmad er en af de nemmeste og hurtigste måder at servere kalkunen på. Du kan tilberede det på helt samme måde, som du plejer at gøre med din kylling. Steg et helt kalkunbryst på panden og få en sprød skorpe, eller bag den i ovnen med et lag bacon omkring. Du kan også vælge at skære kalkunbrystet i tern og servere det i en omgang wok – mulighederne er utroligt mange.
Leder du efter en nem og spændende måde at servere lækker kalkun på i aften, så se nærmere på vores opskrift med spicy kalkun i wok. Denne opskrift er asiatisk inspireret og yderst smagfuld. Den kan spises af hele familien, da du selv kan variere mængden af chili, hvis ikke børnene er til stærk mad.
Du kan også vælge en ret, hvor kalkunen skal passe sig selv i ovnen. Denne ret med kalkunfilet svøbt i skinke er et hit af flere årsager. Her har vi sammensat nogle interessante smagskombinationer, og så tager det kun cirka 40 minutter at lave. Der er derfor rig mulighed for at finde tid til at lave sund og inspirerende mad i selv en travl hverdag. Vi gør det ret nemt for dig.

LAV SELV KALKUN I OVN

Hvis du overvejer at kaste dig over at lave kalkun i ovn, så skal du beregne cirka 45 minutters stegetid pr. kilo. Denne tommelfingerregel gælder, hvis du steger kalkunen ved 160 grader almindelig ovn (dvs. ikke varmluft). Skal du lave en stor kalkun til hele familien juleaften, skal du derfor sætte flere timer af til stegning. Kernetemperaturen skal gerne være omkring 75 grader. Der findes naturligvis et hav af muligheder for, hvordan du tilbereder kalkunen, samt hvilke krydderier og grønsager du fylder den med, alt efter smag og behag.
For at få så meget smag som muligt ud af den hele kalkun, så anbefales det altid at fylde/stuffe kalkunen med fx løg, svampe og hakkede grønsager som evt. gulerødder. Derudover kan du overveje at svøbe kalkunen i bacon og også gerne noget smør, da smørret giver en lækker, sprød overflade.

EKSPERIMENTER MED KALKUN PÅ GRILL

Er du vild med at grille, så giver det sig selv, at du selvfølgelig også skal forsøge dig med kalkun på grill. Og det er slet ikke svært. Du kan nemlig grille et kalkunbryst på stort set samme måde, som du normalt ville grille dit kyllingebryst. Hvis du ønsker et spændende alternativ til blot at stege kalkunbrystet helt, så kan du se nærmere på vores opskrift med mix grill med blandede salater og stegte kartofle. Her giver vi vores bud på nogle lækre spyd med kalkun og grønsager, og der er ingen tvivl om, at det vil blive et hit for hele familien.

GØR KALKUN TIL EN DEL AF HVERDAGEN

Eftersom kalkun er utrolig fedtfattigt, så er der god grund til at gøre det til en del af aftensmaden til hverdag på samme måde, som du bruger kylling. Når du bestiller en af vores måltidskasser, så er der desuden god sandsynlighed for, at du vil finde kalkun her. Her får du alle ingredienser og råvarer leveret direkte til døren, og der medfølger selvfølgelig en udførlig opskrift, så du ved præcis, hvad du skal gøre.
Med en måltidskasse fra os bliver det ikke meget nemmere at servere sund mad for hele familien. Du kan hver uge vælge imellem hele 60 retter alt efter, hvad du og din familie har lyst til. Hold dig derfor ikke tilbage, men prøv det i dag. Det er ganske uforplig