Madpandekager
Pandekager med fyld er en nem ret at lave i en travl hverdag - og så smager madpandekager bare rigtig godt. De fleste elsker at sætte tænderne i de lækre madpandekager med snittede grøntsager, stegt kød, cremet guacamole og spicy salsa - eller hvad end du har lyst til at fylde i din madpandekage
MADPANDEKAGER
Madpandekager er nemlig én af de retter, som kan varieres i det uendelige. Du kan lave lige netop dét fyld til pandekager, som du bedst kan lide. Derfor kommer mange af os også til at servere madpandekager på præcis samme måde hver gang. Mangler du inspiration til at forny retten?
Her hos RetNemt måltidskasser har vi flere end 10 forskellige opskrifter på madpandekager, eller wraps, som de også kaldes. De fleste af vores opskrifter med madpandekager tager udgangspunkt i det mexicanske køkken. Men du finder også anderledes retter, der henter inspiration fra Asien, Tyrkiet og Marokko. Bliv inspireret til dit næste aftensmåltid her på siden.
MEXICANSKE MADPANDEKAGER
Leder du efter en opskrift på madpandekager, der smager af Mexico? Så er denne opskrift på Texmex fajitas oplagt at afprøve. Madpandekagerne fyldes med en sovs af tomat, kalkun, stegte peberfrugter, løg og spicy, mexicanske krydderier, der dufter skønt.
En anden mexicanskinspireret opskrift på pandekager med fyld er den her, som vi har valgt at kalde: mexicansk pandekagedag med tortillaruller. Retten adskiller sig fra den første ved at være med kødsovs af hakket oksekød. Derudover består retten af hakkede tomater, tomatkoncentrat, grøntsagsbouillon, mexicanske krydderier - og rosiner. Rosinerne giver en sød kontrast til de lidt stærke krydderier.
PRØV PANDEKAGER PÅ EN NY MÅDE
Er du ikke lige til mexicansk i dag, kan du sagtens lave madpandekager alligevel. Du kan for eksempel tage på en smagsmæssig smuttur til Asien med denne opskrift på glaseret asiatisk kalkun i tortilla. Eller hvad med at servere confiteret and a la Peking med hoisinsauce, forårsløg og tortillas?
Kan du bedre lide kebab, behøver du bare at følge denne opskrift på grillet kyllingekebab i tortilla med hummus. Det er en virkelig lækker, tyrkiskinspireret ret, som du helt sikkert vil få lyst til at lave meget snart igen. Når det sker, kan du jo variere kebabretten og prøve denne opskrift på yoghurt kebab med lam. Den er mindst lige så lækker, som den første.
Du kan også lade aftensmaden tage din smagssans med til det nordlige Afrika med denne opskrift på marokkansk burger i tortilla. Bøffen laves af en kød- og kikærtefars rørt med tre krydderier, der straks sender tankerne mod Marokko: koriander, spidskommen og kanel. Mums.
FYLD TIL MADPANDEKAGER
Som tidligere beskrevet er mulighederne mange, når du skal vælge fyld til madpandekager. Her giver vi nogle forslag til, hvad du kan putte i din pandekage.
De fleste kan godt lide fyldte pandekager med oksekød og fyldte pandekager med kylling. Men du kan også vælge at bruge eksempelvis kalkun, lam eller and for variationens skyld. Det kan give en stor smagsforskel at skifte kødet ud.
Nogle af de mest populære grøntsager i madpandekager er peberfrugt, tomat, løg, majs, salat og agurk. Nogle kan godt lide at stege grøntsagerne, inde de rulles til en wrap. Andre gør dem til en del af sovsen, mens endnu andre helst vil have dem friske. Bønner kan også være rigtig lækkert indhold i en madpandekage.
Sidst, men ikke mindst, så kan rigtig mange godt lide at toppe en wrap af med god dressing eller anden cremet topping. Se nogle af vores forslag til dip herunder.
DIP TIL DINE PANDEKAGER
Guacamole er en all-time-favoritdip i madpandekager. Guacamole består af moset avocado, creme fraiche, presset hvidløg, citronsaft, salt, peber og eventuelt en knivspids cayennepeber. Du kan næsten ikke lave for meget guacamole til dine madpandekager - næsten alle elsker guacamole.
Salsa er en anden lækker dip i fyldte pandekager. Salsa kan købes færdiglavet på glas i milde, medium og stærke udgaver. Har du god tid i køkkenet, kan du også lave din egen af eksempelvis modne, mosede tomater; friske, hakkede krydderurter, tørrede krydderier såsom spidskommen og koriander; finthakket løg og hvidløg samt salt og peber. Skal salsaen være stærk, så bland også lidt friskhakket chili i.
En tredje god topping er creme fraiche-dressing. Creme fraiche.dressing smager godt til det meste, også til madpandekager.
Endelig kan du vælge at servere hummus til dine madpandekager. Også hummus er elsket af de fleste, og det er ret nemt at lave selv. Find en nem opskrift på hjemmelavet hummus her.
PRØV EN MÅLTIDSKASSE
Mange af os vil gerne servere hjemmelavet aftensmad i hverdagene. Madlavningen bliver ikke nemmere, end med en måltidskasse fra RetNemt måltidskasser. Se mere om vores måltidskasser her.