Kokkenes bedste opskrifter på dressinger og marinader

Kokkenes favoritdressinger og marinader

Grillsæsonen er oplagt til lækre marinader og dressinger. Grillet kød smager fantastisk alene, men smagen får alligevel et nøk opad, når kødet bliver marineret i en syrlig soya- og hvidløgsmarinade som den, vores kokketeam har lavet her. Marinaden kan med fordel bruges til næsten alle former for kød, der skal en tur på grillen eller steges på panden. Kødet kan marineres fra 15 min. til et døgn.

Frit valg mellem 60 retter

I det mellemøstlige køkken er tahin nærmest en af basisingredienserne, og vi forstår godt hvorfor. Smagen af ristede sesamfrø – tahin - blandet med olivenolie, hvidløg og citron er da også den perfekte blanding til en lækker tahin-dressing, der kan benyttes til salater og grillede grøntsager eller som dyppelse til brød. Men hey vent, dressingen fungerer faktisk også godt til grillet kød.

Tahin-dressing

Tahin-dressing

(4 pers.)

  • 1 dl tahin
  • 3 spsk. citron
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 spsk. olivenolie
  • ¾ dl vand
  • Salt og peber

Bland det hele sammen, undtagen vand. Pisk vandet i lidt ad gangen, smag til med salt og peber.

Kokkens favoritmarinade til grill

Marinade

(4 pers.)

  • 2 spsk. soya
  • Skal og saft af 1 citron
  • 2 fed presset hvidløg
  • 1 tsk. spidskommen
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. hakket persille eller koriander
  • Salt og peber

Bland alle ingredienser sammen og smag til med salt og peber.

Passer godt til fjerkræ, grillede grøntsager.