Grillede grønne og hvide asparges med delikat sennepssauce og urter
Intet signalerer dansk forår og sommer som asparges. Sæsonen for både hvide og grønne asparges er relativt kort, så det er med at smage på de sprøde, velsmagende grøntsager, mens de er i sæson. Og hvorfor ikke lave en ret med både hvide og grønne asparges?
Vores kokketeam står bag denne sauce gribiche - den klassiske franske sennepssauce med kogte æg og krydderurter, der går perfekt hånd i hånd med grillede asparges. Retten fungerer fint som en velsmagende forret, eller som tilbehør til især kylling og fisk, men også rødt kød.
Det skal du bruge
(4 pers.)
- 24 stk. hvide og grønne asparges
- 2 hårdkogte æg (kogt 12 min.)
- ½ skalotteløg
- 1 tsk dijonsennep
- 5 cornichoner
- 1 spsk. kapers
- 2 tsk. citronsaft
- 1 tsk. hvidvinseddike
- 4 spsk. olivenolie
- 1 stilk estragon, hakket fint
- 1 spsk. bredbladet persille, hakket fint
- 1 spsk. purløg, hakket fint
- 1 spsk. ramsløg, hakket fint
- Salt og peber
Sådan gør du
Kog æggene i 12 min og køl dem af i koldt vand. Imens skrælles de hvide asparges, og bunden knækkes af både de grønne og hvide asparges.
Pro tip: Skræl de hvide asparges ved at holde på hovedet og lægge dem på bordet, skræl væk fra hovedet hele vejen rundt.
Pil æggene og hak dem fint (brug evt. en æggedeler). Kom dem i en skål.
Rør dijonsennep sammen med citronsaft og hvidvinseddike. Pisk olivenolien i, lidt ad gangen, til massen er samlet, hæld det over æggene. Hak skalotteløg, kapers og cornichoner fint og tilsæt dem til saucen. Tilsæt de hakkede krydderurter. Røres godt sammen og smages til med salt og peber.
Pensl de grønne og hvide asparges med 1 spsk. olivenolie, grill eller steg dem i ca. 3 min. på hver side.