Frisk forårs- og sommersalat
Kokkenes kærlighed til middelhavskøkkenet skinner igennem i denne fusionssalat, der byder på friske, sprøde grøntsager fra det danske køkken kombineret med Middelhavets sunde fedtstoffer i form af olivenolie og mandler – krydret med mynte, feta og sumak.
Det skal du bruge
(4 pers.)
- ½ bundt bladselleri
- 1 agurk
- 1 bundt radiser
- 1 dl hakket mynte
- 150 g feta
- 50 g mandler
- 4 spsk. olivenolie
- 2 spsk. rødvinseddike
- Salt og peber
- Lidt sumak
Sådan gør du
Hak mandlerne groft og rist dem på en tør panden, til de tager lidt farve. Sæt dem til side.
Skræl agurken og del den på langs, fjern kernerne med en ske, skær dem i rustikke stykker.
Skyl radiser og bladselleri, skær toppe og bunde af. Skær radiser i skiver, bladselleri skæres i tern.
Pluk mynten og hak den fint. Bland ingredienserne sammen.
Kom olivenolie og rødvinseddike ved, smag til med salt og peber.
Smuldr feta hen over salaten og drys med lidt sumak.
Salaten kan med fordel laves i forvejen. Velbekomme.
5 tips til den perfekte forårsmenu
Hverdagsmaden har du styr på med en måltidskasse fra os, men hvad med weekendens menu? Vores team af kokke har udviklet en stribe opskrifter, der passer perfekt til forårsmånederne og til en festlig aften med venner eller familie. Få alle opskrifterne her.