Efterårsmad – nemme opskrifter til efteråret
Efteråret er en fantastisk årstid, hvor naturen folder sig ud i varme farver og indbyder til hyggelige stunder indendørs. Det er tiden for lækre efterårsretter, der varmer både krop og sjæl, såsom fyldige supper og møre gryderetter. Savner du inspiration til lækre efterårsretter med masser af smag og sæsonens grønt, så læs med her.
Inspiration til lækker efterårsmad
Når sommeren lakker mod enden, og efteråret gør sin entré, begynder vi at opleve et skift i vores madvaner. Naturen skifter farve, dagene bliver kortere, og temperaturen falder, hvilket får de lette sommersalater til at vige pladsen for varme supper og fyldige gryderetter. Hvis du søger inspiration til lækker og varm aftensmad til de kolde efterårsdage, kommer der en håndsrækning her.
Efterårssupper
Supper er en uundgåelig favorit i efteråret, da de både smager fantastisk og varmer kroppen på de kolde dage. Der findes et væld af lækre supper, der passer perfekt til sæsonen. Tag for eksempel udgangspunkt i efterårets grøntsager som græskar, gulerødder, pastinak eller porrer, som kan fungere som hovedingredienser i din suppe. For at give retten ekstra fylde kan du servere din efterårssuppe med luftigt brød eller toppe den med sprøde crutoner for lidt knas.
Gryderetter
På kolde efterårsdage er der få ting, der er så tilfredsstillende som en varm og fyldig gryderet. Et pragtfuldt eksempel er gullash, en klassisk ret fra Østeuropa, der kombinerer mørt oksekød, løg, paprika og en række smagfulde krydderier. Resultatet er en eksplosion af smag, der får mundvandet til at løbe. Servér gullash med kartoffelmos eller kogte kartofler for at opnå en perfekt balance mellem smag og tekstur.
Kartoffel- og rodfrugtsmos
Kartoffel- eller rodfrugtsmos er en endnu en efterårs-favorit, og den kan nydes på mange forskellige måder. Brug kartoffelmosen som hovedingrediens, toppet med bløde løg og bacontern, eller som tilbehør til en saftig bøf. Hvis du elsker kartoffelmos, så prøv vores opskrift på krydret gris a la brændende kærlighed eller brændende grøn kærlighed med porre og panchetta. For en spændende twist kan du også erstatte kartoffelmosen med lækker rodfrugtsmos.
Varm mad til kolde efterårsdage
I vores store opskriftsunivers finder du et spændende udvalg af lækre efterårsretter, der hylder sæsonens råvarer. Her er nogle skønne eksempler på retter, der vil imponere både store og små:
- Hakkebøffer med bagt græskar og rodfrugtmos
- Mørbradgryde med ris
- Tortellini i fad med bacon og porre
- Chana marsala med kikærter og linser
- Risotto med stegte jordskokker og markchampignon
Hos RetNemt ønsker vi at give dig de bedste forudsætninger for at lave nem og lækker hverdagsmad for hele familien. Med frit valg mellem 60 forskellige retter hver uge er der altid noget for enhver smag, så du og familien kan prøve en masse forskellige og få gode smagsoplevelser på tallerkenen hver uge.