Cottage pie med salat
4 dages holdbarhed

Cottage pie med salat

Retten har ingen vurdering
Under 45 min
13 Ingredienser
Cottage pie har en lang historie, der strækker sig tilbage til 1700-tallet i Storbritannien og Irland. Retten opstod som en måde for landarbejdere og bønder (ofte kaldet "cottagers") at bruge rester af kød og kartofle

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Mælk
    ·
  • Selleri

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Olie
  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • Smør
Bagekartoffel
3 stk
Løg
1 stk
Hvidløg
1 fed
Gulerod
4 stk
Bladselleri
1 stilk
(Selleri)
Hakket oksekød
600 g
Tomatpuré
2 pakke
Hønsebouillon
1 pose
Urte kryddermix
1 pose
Letmælk
1-2 dl
(Mælk, Laktose)
Revet ost
100 g
(Mælk, Laktose)
Tomat
2 stk
Salatblanding
100 g
Næringsindhold (per portion)
  • Energi: 681 kcal
  • Fedt: 35 g
  • Kulhydrater: 48 g
  • Protein: 43 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tænd ovnen og varm op til 230°C (Varmluft).
 Skræl kartofler og skær dem i mindre stykker. Kog dem i letsaltet vand til de er møre.
Skræl og finhak løg og hvidløg. Skræl gulerødderne. Skyl bladsellerien, skræl gulerod. Skær gulerødderne og bladsellerien i tern. Varm en bred gryde op til høj varme og tilsæt lidt olie. Steg kødet i cirka 1 minut på hver side, så det får en stegeskorpe. Del kødet i mindre stykker. Tilsæt grøntsagerne, og steg det hele i 3–4 minutter. Tilsæt tomatpuréen, og steg videre i 1–2 minutter. Tilsæt bouillonen, urte kryddermixen og 3 dl vand. Bring det i kog og lad det hele simre i cirka 10–15 minutter. Smag til med salt og peber.
 Varm mælk og 1 spsk smør i en kasserolle. Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem med et piskeris. Tilsæt mælken lidt ad gangen og smag til med salt og peber.
Fordel kødsaucen i et smurt ildfast fad, og fordel kartoffelmosen ovenpå. Top fadet med osten. Bag det i ovnen i 8–10 minutter eller indtil osten er gylden.
Skyl og skær tomaterne i tern, og kom dem i en skål sammen med salaten. Hæld lidt olivenolie over, og smag til med salt og peber.
Håber maden smager!