MAD TIL 2 DAGE: Karamelliseret svinekød med kokosmælk og sød chilisauce
Mad til 2 dage
4 dages holdbarhed

MAD TIL 2 DAGE: Karamelliseret svinekød med kokosmælk og sød chilisauce

4.12 (179)
Under 30 min
10 Ingredienser
Du får alle ingredienser til at lave en dobbelt portion af denne forrygende ret med karamelliseret svinekød og smag fra både ketjap manis, kokosmælk og sød chilisauce, serveret med ris. Du laver hele retten dag 1 og resterne skal blot varmes dag 2. Det er ekstra nemt og billigere.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Gluten
    ·
  • Fisk
    ·
  • Soja
    ·
  • Hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Salt
  • Peber
  • Olie
  • Sukker
Basmatiris
400 g
Skinketern
550 g
Rød peber
1 stk
Champignon
200 g
Rødløg
1 stk
Ketjap Manis
4 tsk
(Gluten, Soja, Hvede)
Fiskesauce
4 tsk
(Fisk)
Sød chilisauce
4 spsk
Kokosmælk
2 dl
Tomatpuré
2 spsk
Næringsindhold (per portion)
  • Energi: 729 kcal
  • Fedt: 16 g
  • Kulhydrater: 104 g
  • Protein: 43 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Kog 400 g ris i 7 dl vand tilsat 1 tsk salt i 12 min. under låg. Sluk og lad trække, til resten af retten er færdig.
Krydr kødet med salt og peber. Brun det i lidt olie på alle sider i en stor sautérpande eller gryde ved høj varme ad 2 omgange. Hæld alt kød tilbage på panden og tilsæt ½ dl vand og lad det koge ved middelvarme, så vandet trænger ind i kødet og reduceres (næsten) helt ca. 4-5 min.
Skyl og rens peberfrugt og skær den strimler. Rens champignon og skær i kvarte. Pil rødløg og skær i tynde skiver.
Kom champignon, løg, ketjap manis, fiskesauce og peberfrugt på panden til kødet. Tilsæt derefter sød chilisauce og 2 spsk sukker. Lad saucen karamellisere ved højere varme i 3 min.
Tilsæt kokosmælk og tomatpuré og lad det simre i 5 min. Servér rygende varm med ris.
Hæld kød og sauce i en gryde og varm godt igennem ved middelvarme ca. 12 min. Tilsæt lidt vand, hvis det er for tykt. Kog vand og hæld over resten af risene, så de bliver varme, hæld vandet fra inden servering. TIP: Du kan også blande risene med kød og sauce og varme det igennem sammen. Risene kan også varmes i en mikroovn tildækket 2-3 min.
Håber maden smager!