Kalorielet
Vegetar
Laktosefri
Glutenfri
4 dages holdbarhed
Asiatisk linsegryde med blomkål, æble og basmatiris
Retten har ingen vurdering
Under 40 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Vand
- Sukker
- Olie
- Salt
- Peber
Løg
½ stk
Hvidløg
1 fed
Æble
½ stk
Ingefær
½ stk
Garam masala
½ pose
Kokosmælk
1 dl
Grøntsagsbouillon
½ pose
Vand
½ dl
Røde linser
½ pose
Hakkede tomater
½ dåse
Lime
½ stk
Babyspinat
50 g
Chiliflager
½ tsk
Sukker
½ tsk
Basmatiris
135 g
Blomkål
½ stykke
Næringsindhold (per portion)
- Energi: 573 kcal
- Fedt: 14 g
- Kulhydrater: 91 g
- Protein: 20 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tænd ovnen og varm op til 200°C (Varmluft).
Pil løg og hvidløg og hak fint. Skyl og skær æble i små tern. Skræl og riv ingefær fint. Del blomkålen i mindre buketter. Brug også gerne stokken.
Kog risene som anvist på posen.
Varm lidt olie op i en stor gryde. Svits løget med garam masala ca. 3 min. Tilsæt hvidløg, æble, ingefær, kokosmælk, bouillon og vand. Kog op og lad det småkoge ca. 2-3 min. Bland de røde linser og hakkede tomater i, kog op og lad det simre ca. 15 min til linserne er møre. Rør jævnligt og tilsæt eventuelt lidt vand, hvis væsken er kogt ind.
Læg blomkålen på en bageplade med bagepapir. Vend med lidt olie, salt og friskkværnet peber. Bag det midt i ovnen ca. 15 min til blomkålen er mør og har fået fin farve.
Riv skallen af lime fint og skær den i både. Tilsæt limeskal og babyspinat til gryden. Smag til med chiliflager, lidt salt, sukker og presset limesaft.
Servér asiatisk linsegryde med ovnbagt blomkål og basmatiris. Hvis der er flere limebåde kan hver enkelt selv dryppe saft på efter smag.
Håber maden smager!