Sådan laver du de lækreste, grillede desserter

De lækreste grillede desserter

Tag med på en lille smagsrejse til Caribien! Intet signalerer Caribien som mørk rom og grillet frugt, og begge dele fungerer godt i både forretter, hovedretter og ikke mindst desserter.

Frit valg mellem 60 retter

I denne omgang har vores kokke valgt at fokusere på lækre, grillede desserter med ananas, men i princippet kan alle relativt hårde frugter med struktur fungere på grillen, fordi de ikke smelter under varmen. Især mango, nektariner og papaya - og ikke mindst ananas - er gode til grill.

Prøv grill-opskrifterne herunder, men vi advarer; de her desserter kommer du til at kæmpe med børnene om.

Flamberet ananas med vaniljeis

(4 personer)

Det skal du bruge:

  • ½ ananas
  • Hakket mynte

Til karamel:

  • 50 g muscovadosukker
  • 40 g smør
  • 1 hel kanelstang
  • 1/4 dl vand
  • Skallen fra ½ økologisk appelsin
  • 50 g pekannødder

Til flambering:

10 cl. mørk rom

Smelt muscovadosukkeret på en pande og tilsæt smør og lad det bruse op. Tilsæt vand, kanel og nødder og vend dem godt rundt og lad det koge igennem. Tilsæt revet appelsinskal til sidst. Bliver saucen for tyk tilsættes lidt mere vand.

Skær skrællen af ananassen og del den i kvarte på langs. Fjern stokken og del hver kvarte i 4 lige store dele. Grill Stykkerne på direkte varme ca. 2 min på hver side og læg dem op i et ildfast fad. Hæld karamelsaucen over og stil fadet lunt.

Varm rommen i en lille gryde til ca. 60 grader. Hæld den lune rom over ananassen og sæt ild til med en lighter med det samme. Lad det brænde helt ud.

Server med en god vaniljeis og drys med hakket mynte.

Flambert ananas med vaniljeis

Grillet ananas med rørsukker, lime og ristet kokos

(4 personer)

Det skal du bruge:

  • 1 ananas
  • Rørsukker
  • Skal og saft fra 1 økologisk lime
  • Ristet kokos
  • Kokossorbet

Skræl en hel ananas og skær den i centimetertykke skiver.

Grill skiverne, til de får en fin farve.

Strø rørsukker over, riv skallen af limen og pres saften over.

Drys med ristet kokos og server de grillede ananasskiver med kokossorbet.

Smag på Caribien

Det caribiske køkken er en fusion af bl.a. kreolske, indianske, afrikanske, mellemøstlige og europæiske traditioner.

Resultatet er en verden af kraftfulde smage; fra stærke saucer, fyldige krydderiblandinger og lækre marinader til eksotiske desserter med den perfekte balance af syre og sødme - og rom, naturligvis!

Til vores caribiske grill-tema har vores kokketeam udviklet en række opskrifter med inspiration fra det caribiske køkken. Prøv dem og lad dig forføre.